PC Builder van Yourbuild: stel jouw ideale pc samen

De YourBuild PC Builder is het ideale hulpmiddel om jouw eigen pc samen te stellen. Door onze voorselectie zijn de stappen overzichtelijk en efficiënt. En weet je wat het leuke is? Door slimme afhankelijkheden kun je geen fouten maken

Waarom een PC Builder?

Natuurlijk is het geen vereiste om onze PC Builder te gebruiken. Er zijn tenslotte genoeg mooie computers die al samengesteld zijn. Zo kun je er voor kiezen om onze YourBuild Lite of YourBuild Power aan te schaffen. Deze game pc’s kun je snel en makkelijk bestellen voor als je zelf geen zin hebt om er eentje uit te denken. Wij hebben al het werk dus al voor jou gedaan! Ook hebben we verschillende game laptops in ons assortiment.

Heb je echter specifieke wensen of wil je net even iets bijzonders? Dan is het de moeite waard om jouw game pc zelf samen te stellen.

Hoe stel ik mijn eigen PC samen?

In 12 stappen wordt je door de configurator begeleidt. Hierbij komen alle belangrijke onderdelen om tot een complete PC te komen aanbod. Daarbij hebben wij er voor gezorgd dat je geen onmogelijke combinaties kunt maken. Twijfel je toch over jouw configuratie? Dan kun je heel gemakkelijk een offerte opvragen of je samenstelling met ons delen voor extra informatie of tips over je samenstelling.

Screenshot van de Yourbuild PC Builder

AMD of Intel

We bieden keuze uit twee PC Builders, namelijk AMD en Intel. Beiden begeleiden je in twaalf stappen naar jouw ideale pc. We splitsen deze twee merken omdat beide een iets andere hardware vereisten hebben. Ook voor advies over of je voor AMD of Intel moet kiezen kun je bij ons terecht.

De stappen van onze PC Builder

Configurator stap 1: Behuizing

Ben jij fan van RGB fans? Of wil je zeker weten dat je altijd over de juiste aansluitingen beschikt? De YourBuild PC Builder start met de keuze van de behuizing. Zo kies je gegarandeerd de behuizing die voor jou geschikt is.

Stap 2: Processor

Vervolgens gaat de PC Builder verder met het hart van jouw pc; de processor. Het aantal cores/kernen bepaalt voor een groot gedeelte de snelheid. Om je game soepel te laten verlopen heb je er minimaal 4, maar idealiter minimaal 6 nodig. Kies je voor een Intel dan start onze configurator het met de Intel Core i5 13400F. Bij AMD begint het met de AMD Ryzen 5 7600X. Wil je 6, 8 of misschien zelfs 16 cores? De keuze is aan jou.

In deze stap kies je de processor met het juiste aantal cores, threads en Ghz voor jouw games of applicaties.

Stap 3: Moederbord

Afhankelijk van de door jou gekozen behuizing en processor, worden in deze stap een aantal moederborden voorgesteld. Op die manier kies je de ideale combinatie van aansluitmogelijkheden. Ook hebben verschillende moederborden de mogelijkheid om uitgerust te worden met Bluetooth en Wifi.

Verkijk je trouwens niet te veel op de verschillende moederborden en bijbehorende prijzen. Een moederbord heeft maar tot zekere hoogte invloed op de prestaties van je computer en alle mogelijke opties die wij aanbieden zijn in staat om de volledige prestaties uit je gekozen processor te halen. Het is dus vooral belangrijk om te kijken naar een moederbord dat de juiste functies en aansluitingen biedt voor jouw gebruik.

Stap 4: Processor koeling

Bij de een krachtige processor hoort ook de juiste processor koeling. Ga jij voor lucht- of waterkoeling? En ook de echte RGB-liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Hierbij is belangrijk om te weten dat alle koelers die wij aanbieden genoeg koeling potentie hebben voor de processors waar je uit kunt kiezen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over oververhitting van de processor. Daarbij laten we in deze stap alleen koelers zien die passen in de door jouw gekozen behuizing.

Stap 5: Grafische kaart (voor de echte Game PC Builder)

Full HD of liever 4K? Voor de echte gamer is de grafische kaart natuurlijk van groot belang. Kies in deze stap van de PC builder de juiste kaart met genoeg grafische kracht en videogeheugen.

Ben je van plan om op 1080p (Full HD) te gaan gamen? Dan hoef je eigenlijk niet verder te kijken dan de RTX 3050 of RTX 3060. Met deze kaarten speel je namelijk alle moderne games zonder problemen op Full HD kwaliteit. Ben je van plan om 1440p (Quad HD) te gaan spelen raden we aan om minimaal een RTX 4060 Ti te pakken maar liever de RTX 4070 als je 144Hz/165Hz wil kunnen aansturen op je scherm. Wil je 1440p 240Hz spelen raden we je de RTX 4070 Ti aan, of beter. Ga je voor de ultieme 4K ervaring zul je ook redelijk in de buidel moeten tasten voor een RTX 4080 of RTX 4090.

Momenteel hebben wij geen grafische kaarten van AMD in de configurator, ben je hier wel naar opzoek laat het dan vooral even weten. Deze kaarten kunnen wij namelijk wel voor je inkopen. Het zelfde geldt voor het geval dat je zelf al in het bezig bent van een grafische kaart. Als je contact met ons opneemt kunnen we een op maat gemaakte order voor je maken.

Stap 6: Werkgeheugen

In deze stap bieden we keuzen uit verschillende varianten van Kingston. Kies de snelheid en natuurlijk ook het aantal GB. Voor een normale en goede game pc is 16GB voldoende. Ben je een luxere game pc aan het samenstellen raden we 32GB aan en ga je de PC echt professioneel gebruiken kan 64GB eventueel een interessante optie zijn.

Stap 7: Opstartschijf

Natuurlijk voorzien we jouw pc van een snelle opstartschijf. Hoe snel en hoe groot? Ook dat bepaal jij!

Stap 8 en 9: Opslag

Optioneel kun je jouw systeem uitbreiden met extra opslag. Kies hoeveel TB je nodig hebt en bepaal ook hoe snel je jouw opslag wil hebben. Deze opslag is namelijk als SSD beschikbaar.

Voor de echte grootverbruikers bestaat de optie om nog een extra opslagschijf toe te voegen.

Stap 10: Voeding

Het laatste onderdeel dat je in de PC Builder kunt kiezen is de voeding. Ook bij deze stap hebben wij het spannende werk al gedaan. Daarnaast laat onze PC builder alleen voedingen zien met genoeg wattage voor de onderdelen die jij hebt gekozen. De voedingen die wij gebruiken zijn altijd van hoge kwaliteit met focus op een stille werking.

Stap 11: Assemblage

De PC wordt netjes door ons geassembleerd. Ook updaten we de BIOS naar de laatste versie en stellen we het werkgeheugen in op de juiste snelheid. Daarnaast wordt Windows volledig geïnstalleerd met alle benodigde drivers en software voor de gekozen hardware en wordt de PC
uitgebreid getest. Zo zijn wij er zeker van dat de PC plug & play bij jou aankomt.

Verder ben je standaard voorzien van 2 jaar garantie & service. Indien gewenst kun je hier zelfs 3 jaar van maken.

Stap 12: Besturingssysteem (de laatste stap van de configurator)

Standaard worden alle computers door ons geleverd inclusief Windows 10 of 11. Je hebt daarbij keuze tussen Windows 10 Home Demo voor als je zelf een licentie hebt of wil aanschaffen. Maar wil je bij ons een Windows licentie afnemen bij de computer kun je kiezen tussen Windows 10 of 11 Home en Windows 10 of 11 Pro. Ook kun je kiezen voor een Engelstalige (UK) installatie.

Onze PC Builder conclusie

Met de Yourbuild PC Builder ben je in staat om een computer samen te stellen die helemaal voldoet aan jouw wensen en eisen. De configurator is zo gemaakt dat fouten in principe niet mogelijk zijn en er kijkt ook altijd iemand mee met het resultaat.

Vind je het prettig als iemand nog even meekijkt voordat jij hem definitief bestelt? In de winkelwagen heb je de mogelijkheid om jouw configuratie te delen en om een offerte aan te vragen.

Ben je enthousiast om aan de slag te gaan? Klik dan op jouw favoriete platform om direct te beginnen!

Start onze Intel PC Builder

 Start onze AMD PC Builder